Buitenschilder dag bij 'De Lage Brug' in Waspik 


Vrijdag 15 oktober 2021; lekker buitenschilderen met de hele club. Het weer was niet best en het was niet zeker of het door zou kunnen gaan? De organisatie wilden het toch proberen en daar zijn we achteraf heel blij mee geweest.

Christien en Frans hadden een mooie locatie uitgezocht en wel bij de Lage Brug aan het kronkelpad op de grens van Waspik en ‘s Gravenmoer. We verzamelde om 10 uur en we kregen een warme ontvangst van Sijke en Wim (de eigenaren van de Lage Brug) bij hun in de keuken met lekkere koffie en…een heerlijke verse appelflap van de organisatie! Het was er warm en gezellig en nu al kon de dag niet meer stuk, iedereen was zo enthousiast over het mooie huis, de mooie omgeving en de gastvrijheid. Wim vertelde met terechte trots hoe dit mooie huis tot stand was gekomen en wij kregen er steeds meer bewondering voor en vergaten bijna waar we voor kwamen.

Om 11 uur begon het weer wat op te klaren en werd het tijd dat we eens aan de slag zouden gaan. Er waren zoveel mooie plekjes dat het moeilijk was om te kiezen, maar na een tijdje was iedereen gesetteld en de ijver sloeg toe en daar krijg je honger van en werd het dan ook tijd voor de lunch. We zaten heerlijk in het zonnetje op het mooie terras met een lekkere tosti met thee en koffie. Fijn om zo te genieten.

Dat heb je niet als je achter de geraniums blijft zitten, zou Jeanne zeggen en dat is nog waar ook!

Daarna bekeken we onze schilderstukken en Wim wilde graag zien wat er zoal geschilderd was. Hij vond ze allemaal mooi, maar op één schilderijtje was hij echt verliefd en dat was het kunstwerk van Jeanne Lavrijsen. Hij vond het zo mooi en zei: “Als ik vrolijk wil worden, ga ik naar jouw schilderijtje kijken.” Het was net of Jeanne het in Frankrijk geschilderd had, kan je nagaan hoe mooi het er was en dan geschilderd zo dicht bij huis.

Jeanne was terecht zeer vereerd dat Wim haar schilderijtje zo mooi vond en zei spontaan, jij mag het hebben van mij! Dat was een heel mooi gebaar van Jeanne!  Wim was er super blij mee!

Rond kwart over drie gingen we met een goed gevoel naar huis en we spraken af dat we in de zomer 2022 zeker weer bij Wim en Sijke terugkomen en dan weer met zijn allen buitenschilderen en dan lieve mensen……. zorg dat je erbij bent want het was een hele beleving die zeker voor herhaling vatbaar is.

Als je in de buurt bent van het kronkelpad en de brug is naar beneden dan moet je bij de Lage Brug zeker een bakske doen met een heerlijke wafel met slagroom op een mooi terras met vriendelijke bediening met een prachtig uitzicht en je gaat er weer met frisse energie weg en kan je het pad vervolgen naar de mooie Dongen route.

Frans en Christien, jullie ontzettend bedankt dat jullie dit voor ons hebben kunnen waarmaken!

Namens alle schilders die aanwezig waren op 15 oktober

Vriendelijke groet, Anny Boons van de dinsdagmiddag schildersgroep

 

 Vergaderagenda

Algemene Bestuursvergaderingen:  

Uitgesteld tot nader order


Dagelijks Bestuur; overleg vindt plaats via videobellen

Januari 2021

Maart 20201

Juni 2021

Oktober 2021

December 2021


Algemene Ledenvergadering

Uitgesteld tot nader order.